начало СЪВЕТИ 9 безценни съвета на Ванга за правилно хранене! Защо трябва да наблягаме...

9 безценни съвета на Ванга за правилно хранене! Защо трябва да наблягаме на „белите храни“

47
СПОДЕЛИ

1. Когато сядате да се храните, докоснете ястието с ръце. По пръстите също има рецептори, които ще помогнат на стомаха да придобие по-точна представа за работата, която го очаква и ще отдели нужните за разграждането киселини. Не се свенете да си хапвате с ръце – маймуните също го правят.

2. Пипайте хляба – от месенето до изяждането му. Той е свещената храна, на която трябва да се наслаждавате с всички сетива. По-добре го чупете, а не го режете. Така и жестът на подаването на откъснатия комат сплотява.

3. Не правете диета, ако сте нещастно влюбени – всичките ви мъки да свалите килограми ще бъдат безуспешни, предупреждава пророчицата.

4. Никога не яжте на крак. От една страна храната има нужда от уважение, тя не е просто за „натъпкване“. От друга – когато се храните прави, ядете по-бързо, дъвчете по-малко пъти всяка хапка и натоварвате стомаха си. А всички знаем, че бързото ядене води до напълняване.

5. Взимайте плодове и зеленчуци, само колкото ви трябват. Когато берете от Майката – Природа, мислете, че тя не ражда само за вас, а за всичките си чеда, така че не взимайте всичко за себе си, а оставете да има и за другите.

6. „Не мойте да перете, докато готвите“, казва Ванга и обяснява, че когато правим храна за себе си и ближните, трябва да сме изцяло отдадени на работата, с която сме се захванали.

7. Пророчицата съветва поне веднъж седмично да се яде жито и да се пие водата, в която се е варило, защото по този начин пречистваме в едно тяло и дух.

8. Не преяждайте, отсича Ванга и обяснява, че ако човек бе създаден да преяжда, щеше да има два стомаха. Предия ядене тя препоръчва да се изпиват по 20-30 грама ракия.

9. Белите храни са здраве. Хапвайте си повече ястия в бяло и ще усетите как природата ви лекува.

Снимка: ПИК               Автор: ПИК

СПОДЕЛИ