начало НАРОДНА МЕДИЦИНА 5 рецепти, които повишават имунитета и ви предпазват от настинки

5 рецепти, които повишават имунитета и ви предпазват от настинки

149
СПОДЕЛИ

Нито лекарите, нито каквато и да било храна може да ви гарантира перфектно здраве. Случва се да кихнете, да вдигнете температура или да се разболеете от грип през цялото време на годината.

Следващите рецепти ще ви помогнат да се предпазите от неприятните симптоми на настинка и дори, ако вече сте се разболяли, ще ви помогнат да се възстановите по-бързо.

Елда с мед

Когато става въпрос за облекчаване на симптомите при грип и простуда, тази смес може да направи цяло чудо в студената нощ. Медът има приятен вкус и е изключително добър антиоксидант. Сместа е отлична и за предпазване от настинки.
Супер имуностимулираща супа от гъби и ечемик

Ако обичате т.нар. гъби „фунги“, ще се радвате да чуете, че те са признати за много добри имуностимулатори още векове назад. Тази супа съчетава лечебните свойства на гъбите и богатия на фибри и витамин C ечемик, за да се предпазите от микроби и бактерии.

Бъз, нар и ябълков оцет

Ябълковият оцет е признат със своите ползи за здравето, но никак не е приятен за пиене. Богатият на антиоксиданти сок от бъз и нар омекотява киселия вкус от оцета и го превръща в приятен коктейл.

Зеленчукова супа

Куркумата е в светлината на прожекторите за храни, богати на ценни вещесва, но със своя остър вкус и послевкус може да се окаже трудна за поглъщане. Богата и кремообразна зеленчукова супа обаче може да прикрие куркумата под завесите на копринено пюре от сладки картофи и моркови, богато на витамин A. Отличен начин за повишаване на имунитета.

Зелен чай и джинджифилов тоник

Освежаващ джинджифил и стръкчета мента, сред изобилието от антиоксидантен зелен чай може да се превърне в изключително освежаваща напитка. Ако имате проблеми със съня, а предпочитате да приемате напитката преди да си легнете, е добре да използвате зелен чай без кофеин. Чудесна напитка за предпазване от настинки.

Снимки: Simptomi.bg      Източник: Simptomi.bg

СПОДЕЛИ