начало ДИЕТИ Седмична диета за разделно хранене

Седмична диета за разделно хранене

28
СПОДЕЛИ

Наскоро няколко световно признати диетолога определиха времето, в което живеем, като века на разделното хранене. Това е поради все по-прецизното разработване на системата на този хранителен режим, който набляга на сбора от хранителни вещества, разделени на няколко ясно дефинирани групи.

Този вид хранене и диетите, съобразени с хранителния режим, дават почти чудодейни резултати в борбата с излишни килограми. Те ни гарантират бързо освобождаване от мазнините, лесно за спазване и приготвяне дневно меню, щадящо организма и предпазващо ни от неприятния йо-йо ефект. Ето и една доказано ефективна диета с разделно хранене:

Тя е със седемдневна продължителност. Може да се използва, колкото често искате, като паузата между провежданията трябва да е поне два дни. Режимът, освен от излишните килограми, изчиства и организма от токсините и помага да се чувствате значително по-добре. За седмица от тази диета се свалят между 5 и 8 килограма.

Ден първи

През първия ден хапвайте всякакви плодове, които ви попаднат пред очите. Забранени са само бананите. За обяд и вечеря хапнете зеленчукова супа.

Ден втори

ова е денят на зеленчуците. Хапвайте, докато се почувствате сити. Зеленчуците могат да са пресни, готвени или консервирани. Единствените противопоказни са бобът и царевицата. За обяд хапнете отново зеленчукова супа, а за вечеря яжте [печени картофи с масло].

Ден трети

В този ден на диетата са разрешени всякакви плодове и зеленчуци. Ако сте спазвали точните инструкции, вече трябва да сте изгубили поне два килограма.

Ден четвърти

За закуска хапнете банани с обезмаслено мляко. На обяд и вечеря отново идва ред на зеленчуковата супа. За десерт след всяко ядене хапвайте поне по един банан.

Ден пети

Най-накрая идва ред на месото. Хапнете този ден телешко с домати. Количеството не трябва да надвишава 300 грама и пет домата. Хапнете веднъж супа, в което време на деня пожелаете.

Ден шести

Телешко и зеленчуци. Яжте толкова телешко и зеленчуци, колкото искате. Можете да изядете днес 2-3 пържолки, ако искате с пресни зеленчуци. Но без печени картофи. Яжте поне веднъж супа.

Ден седми

В последния ден от диетата хапнете кафяв ориз, зеленчуци и пийте плодов сок. Супата трябва да присъства в менюто ви на обяд и на вечеря.

Не забравяйте по време на този хранителен режим да пиете поне по 2.5 литра вода на ден. В края на 7-мия ден, ако сте спазвали тази диета, би трябвало да сте свалили 4.5 кг – 8.5 кг. Ако сте свалили повече от това, си дайте поне 2 дни почивка, преди да я започнете пак.

Снимка: gotvach.bg                     Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ