начало ДИЕТИ Светът пощуря по лунната диета! Вижте я и вие!

Светът пощуря по лунната диета! Вижте я и вие!

10
СПОДЕЛИ

Лунната диета е една от най-популярните и една от най-леките диети за бързо и здравословно отслабване.

Тя е вид течна диета и е свързана с четирите фази на Луната. Научно доказано е, че Луната оказва влияние на приливите и отливите, размножаването на животните и растежа на растенията. Луната оказва влияние и върху емоционалното и физическо състояние на човека. Затова най-лесният и ефективен начин за баланс на тялото е да се следва Лунната диета. Освен за регулиране на теглото, тази диета помага за пречистване на организма от натрупаните токсини, както и подпомага за неговото освежаване и тонизиране.

По време на Лунната диета се набляга основно на консумацията на вода, чайове, плодове и сокове от прясно изцедени плодове. Най-препоръчваните плодове са цитрусовите и най-вече лимоните и грейпфрутите. Абсолютно нежелателна е консумацията на всякаква друга храна. Диетата трябва да се започне час преди Луната да смени своята фаза и да продължи поне половин час след това (около 25-26 часа). При редовно спазване на Лунната диета, резултатите няма да се забавят дълго. Средната загуба на телесно тегло е около 2-4 килограма на месец.

Основни правила, които трябва да запомните:

Никакъв алкохол!

Не пушете по време на диетата!

Пийте много течности – минимум 2-3 литра вода, зелен чай, сокове от прясно изцедени плодове. По време на диетата, не пийте прясно или кисело мляко.

Плодове – яжте повече цитрусови плодове.

Храна – забравете за тлъстото месо, пържената храна и всякакъв друг вид твърда храна, особено при пълнолуние и новолуние. Забранени са сладките и тестените изделия.

По време на фазата на нарастване на Луната организмът ни е най-чувствителен и тази част от диетата е най-трудна, защото гладът през този период се засилва. Затова максимално се постарайте да не се храните след 18:00 часа. За подтискане на глада може да си направите чай с малко мед и така ще набавите необходимите калории.

Ако тази диета ви се стори непосилна, то вариант има и това е тридневната диета при пълнолуние:

– През първия ден яжте само сурови или варени зеленчуци

– През втория ден пийте само течности

– През третия ден консумирайте само ананас и гъби (3-4 пъти дневно)

Снимка: ПИК               Автор: ПИК

СПОДЕЛИ