начало ХРАНА И ЗДРАВЕ Премахване на налепи по гърлото и сливиците

Премахване на налепи по гърлото и сливиците

23
СПОДЕЛИ

алепите по гърлото и сливиците могат да се дължат на различни заболявания. Те може да са симптом на бактериална инфекция, гнойна ангина, гъбична инфекция, скарлатина и много други. При появата им, особено ако са придружени с болка и температура, следва да посетим лекаря си. Ако здравословното състояние е добро, можем да подпомогнем основното лечение с някои средства от народната медицина.

Изключително ефективна билка за премахване налепите и спиране възпалението е лайката. Направете гаргара с отвара от растението. Лайката има противовъзпалителнo и антиспетично действие. Правете гаргарата поне три пъти дневно, до изчезване на налепите.

Перфектно средство срещу налепите по гърлото е медът. Има няколко приложения на природния продукт за тази цел. Изключително лесен, но ефективен начин е просто да разтворите три лъжици мед в топла вода. Изчакайте да се охлади и си направете гаргара.

Дори самата консумация на меда може да ви избави от налепите. Хапвайте по една супена лъжжица след всяко ядене, до изчезване на образуванията.

Трети вариант за лечение на налепи с мед е с компрес. Просто намажете парче плат с мед и го увийте около врата си. Поставете отгоре найлон и го махнете на сутринта.

Можете да се справите с този проблем и с помощта на сода за хляб. Два са начините. При първия поръсете малко сода за хляб на пръста си и я нанесте по гърлото и сливиците. По-лесният начин е да разтворите една чаена лъжичка сода в чаша вода и да си направите гаргара.

Малко по-нетрадиционен лек за премахване на налепите, който със сигурност не е ползван от нашите баби, е с този с помощта на кока кола. Колкото и да е вредна, газираната напитка успешно премахва всякакви слузести образувания по гърлото. За по-силен ефект я загрейте и добавете лъжица захар.

Още по-вкусен, но също така ефективен начин за премахване на налепите е с помощта на сладолед. Замръзналият крем успокоява болката, а охлаждащият ефект спомага за по-бързото премахване на слузта.

Сокът от червено цвекло е доказало се във времето средство за премхване на налепите. За по-силен ефект можете да добавите една супена лъжица мед и една лъжица оцет. Пийте природния лек по два пъти на ден.

Снимки: Simptomi.bg      Източник: Simptomi.bg

СПОДЕЛИ