начало СЪВЕТИ Не става с глад! Махни тези 6 навика и ще отслабнеш наистина

Не става с глад! Махни тези 6 навика и ще отслабнеш наистина

20
СПОДЕЛИ

Много хора си мислят, че тайната на стройното и красиво тяло се крие в зверските диети и продължителните тренировки във фитнеса. Да, за да имате забележителна мускулатура, наистина трябва да поработите усърдно над себе си. Ако обаче искате да свалите няколко килограма или просто да поддържате телесната си маса в определена норма, не е нужно да се подлагате на гладуване и изтощителни упражнения.

Достатъчно е просто да осмислите начина си на живот и да се отървете от някои навици, които наистина се явяват опасни за фигурата ви. Успеете ли да се преборите с тях, за нула време ще влезете в по-малък номер дънки и ще си върнете изгубеното самочувствие. Вижте в галерията ни кои грешки да елиминирате, когато се стремите към тънка талия и здравословен живот.

1. Не закусвате

Един от най-вредните навици за здравето и външния ви вид. Когато пропуснете закуската, до обяд вече сте безумно гладни. Следва системно преяждане, което понякога продължава и вечерта. Ако обаче започнете да закусвате с храна, богата на протеини (например бъркани яйца), до края на деня ще се чувствате сити и ще похапвате по-малко.

2. Вечерята по никое време

Нощното хранене стои в основата на затлъстяването. Похапването на големи количества вредна храна непосредствено преди лягане вреди на съня и фигурата ви. Затова е добре да вечерята не по-късно от 18.30 часа.

3. Спите малко
a
Пълноценният сън допринася за вашите концентрация, енергия, жизненост, спокойствие. Когато не спите достатъчно (по-малко от 6-7 часа), тялото ви е стресирано, изтощено и объркано. В следствие на това изпитвате чувство на глад, което липсва при пълноценна дрямка.

4. Не пиете достатъчно вода

На ден е желателно да се приемат поне по 1.5 и 2 л вода, за да функционира нормално цялото ни тяло. Ако обаче, улисани в ежедневните си грижи, сериозно намалите количеството водата, това би допринесло за задържане на течности, подуване и трудности при редуциране на излишните килограми.

5. Не вървите

Продължителното ходене и изчакването на стълби е сред най-ефективните начини да контролирате теглото си. Ако поне от време на време заменяте комфорта на автомобила си с вървенето, ще постигнете задоволителни резултати.

6. Похапвате вредни храни през втората половина на деня

В съвременния свят е почти невъзможно да устоите на сладкишите, тестените изделия и другите вредни храни. Но ако ги похапвате преди 12.00 часа, до края на деня ще се движите и ще изгорите излишните калории.

Снимки: Ezine.bg       Източник: Ezine.bg

СПОДЕЛИ